20 reacties op “Dagboek van een windhond.

 1. Goed gevuld spannend weekend. Ik moet er niet aan denken dat die van mij zoek zijn, ik heb het gelukkig nog nooit meegemaakt. Geneest de wonde een beetje mooi? En wat hoor ik daar? Worden de knuffels niet geopereerd? Ik ben een kei geworden in amputaties van armen en benen ;o)
  Wel leuk voor je “Gremlin” dat ze regelmatig met nestgenootjes kan spelen. Ik denk dat ze toch liever met leeftijdsgenootjes spelen dan met de mama of de tante.
  En Annemarie, ik zoek ook naar een smakelijke naam voor mijn toekomstige puppy ;o)

 2. Aai….was je tante gewond???Je weet natuurlijk niet hoe dat komt he.
  Stoute mam en tante toch,om er vandoor te gaan.Dat ga jij toch nooit doen he,kleine Truffel?
  Je hebt zo te lezen wel een heel druk weekend achter de rug.
  Ik wil je snel weer zien hoor zus.En mam en tante Mag ook.

  likjes van Huntertje.

 3. Wat een zalig verslagje om te lezen. Al kan ik me voorstellen dat jullie doodsangsten hebben uitgestaan. Ik laat de mijne ook meestal niet tesamen los. Eentje achter houden geeft net dat iets veiligere gevoel. Zeker nu Escada gedoopt is tot Escapada 😉
  Maar eind goed al goed hoop ik. Is Maggie er erg aan toe of moeten de wonden nu gewoon nog genezen ? Hopelijk kan ze coursen in Axel !
  De ontmoetingen met de nestgenootjes is wel heel leuk voor ze. Zo hebben ze iemand van hun eigen kaliber om mee te spelen en te rennen. Spijtig dat je geen foto van de vijver whippet hebt 😉

 4. Zucht…. hoe herkenbaar…. vorig weekend is Hinde weer anderhalf uur lang uit beeld gebleven in de duinen – ze kneep ertussenuit aan het eind van een lange wandeling. En ik had haar compagnon Jewel nog wel aan de riem! Gelukkig is het voor Donna en Maggie weer met een sisser afgelopen, ook al moest er weer worden genaaid. Die stille foto op de heide is echt prachtig, nog geen rimpeltje op het water (dat kwam natuurlijk toen je ging roepen en fluiten ;>)). Heerlijk, dat spelen met nestgenoten, hoe vaker hoe beter. Hier ziet Hazel haar zus Megan iedere week, en komend weekend zien we hun broer Bidaï nog even in Soestduinen. Momenteel maakt Hazel zich niet geliefd met haar dwingende tandjes, vooral niet tijdens haar dolle uur, dat begint wanneer wij naar bed willen gaan ;>)). Dan hapt ze in alles wat beige is en beweegt….. Chloe rekent erop dat ik ingrijp, Hinde speelt de goeiige moeder die met zich laat sollen, alleen Jewel en Isis dwingen nog wat ontzag af – alhoewel ze daarna gewoon keihard worden uitgeblaft door de kleine feeks. Ik ben heel benieuwd wat Truffel en Hazel met elkaar gaan doen, en of ze een beetje gelijk zijn in maat (ik denk het wel, ondanks de twee weken leeftijdsverschil).

 5. Hahaha, ik lig in een deuk om die malle Truf 😀 Daar kun je toch niet boos op zijn; al eet ze een hele sok op! Ik dacht echt dat ik nummer vijftig was die afgezaagd met truffels aan kwam maar je man merkte zo wijs op dat ik de enige ben die de hele dag aan chocola denkt. Maar goed, er zitten er met champagnevulling bij dus proost!

  En Truffel, wij vinden (naast jou en je mam) tante Maggie ook heel erg lief. En die wisseltruc om van gekleurde briefjes van die leuke muntjes te maken, die kende ik al 😉 Soms krijg je bij die truc wel eens schoenen of een jurkje erbij. Of truffels.

  Dikke kus Truf. Ook aan je mam. En lief zijn voor tante Mags want die heeft misschien nog een beetje pijn van al die draadjes in haar buik. En niet van de snoepjes eten die jouw naam hebben gekregen want die zijn niet goed voor hondjes. Dag liefie, lekker groeien hoor.

 6. Mensenlief… Annemarie en Monique: hoe doorstaan jullie het??
  Zit ik op FB mijn hart te luchten over het feit dat Zoë en James er vandoor WILDEN gaan en mijn bevelen compleet negeerden. En vertellen jullie doodleuk dat jullie schatjes langer dan een uur zoek zijn geweest.
  Ik zou het echt niet overleven :-/
  Vertel me, wat is jullie geheim? Xanax? Valium? … ? :-p

  Gelukkig is het ‘in voor jullie hondjes bekend gebied’. Dat was en zal het voor de mijne nooit zijn, omdat ze hier in de buurt nooit los gaan. Te gevaarlijk.

  En GELUKKIG voor allen met een goed einde. Een ‘tirretje’ daar gelaten 😉

  Mooi verslag van Truffeltje! Ze heeft al net dezelfde leuke schrijfstijl als haar bazinnetje 🙂

  • Het geheim is denk ik geleidelijke gewenning. Eerst eens een paar minuten, dan iets langer..en zo door. En paniek is iets dat niet in mijn karakter zit, gelukkig. Maar ik kan je vertellen dat ik een heel bijzonder gevoel in mijn maag en buikstreek had..

 7. Oeioeioei, toch allebei tegelijk losgelaten 😉 Je kent het gezegde hè. “Eigen schuld plaagt een hondje het meest”. Maar ook een baasje…
  Hopelijk verzachten de truffels het doorstane leed.
  Ik moet gauw weer eens foto’s van Truffel komen maken voordat ze een bejaard besje is. Niet omdat Truffel of jij nou zitten te wachten op die foto’s maar omdat ik het zo leuk vind, hahaha!

 8. Wat een avonturen weer…..gelukkig is het ook deze keer weer met een sisser afgelopen. Ik zou er echt niet aan moeten denken dat Zoë en Ivy zo lang weg zouden blijven, of dat ze überhaupt uit mijn zichtveld zouden verdwijnen! 😉

  Leuk dat de kleine Truffel haar nestgenootjes zo vaak terugziet. Zo te zien geniet ze volop van het leven! 🙂

 9. Hoi Truffie,

  Wij waren echt super cool he, tante Maggie en mama waren bange watjes bij Dr vd Rijt. Mijn poot doet het al weer een stuk beter, maar ik mag niet los rennen in het veld van m’n vrouw saaaaiiiiiiiii. Enne wij hebben laten zien hoe je een interne verbouwing in de woonkamer aanpakt, super gezellig. Zullen we het als ik weer los mag rennen het een keertje over doen in het bos ?

  Vanmorgen heb ik onze broer Hunter even wat “bijgespijkerd”. Want hij wist niet hoe je door de borders van de achtertuin kan rennen en de planten snoeit. Ik heb het uitgebreid voorgedaan, geen enkel probleem natuurlijk. Is Hunters vrouw vast heel blij mee. Een deurmat is fantastisch speeltuig, daar kan je gave trekspelletjes mee doen. En de vrouwtjes maar NEE zeggen. Dat is toch het toverwoord om nog veel meer trucjes te laten zien !!!

  Truffie een big hugh van mij en doe jij dat ook namens mij bij mam en tante Maggie. Hopelijk zijn mam en tante Maggie gauw weer helemaal heel.

  Likjes Anyl

 10. Goeiemorgen…! Nu pas tijd om alles even lekker weg te lezen over de avonturen van Truffel & Co…
  Wat een angst heb je weer doorstaan Annemarie, lijkt me vreselijk.
  Het had weer veel erger kunnen aflopen, maar dit is ook niet fijn voor Maggie! Gelukkig dat ze weer helemaal oké is nu, snel weer achter je laten dit soort gebeurtenissen!

  En Truffie, de schat, ik ga je volgende week zien en ik heb er zo’n zin in!! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s