148 reacties op “Iky vermist/gestolen!!

 1. Ik heb al een oproep op mijn Facebook gezet en die is diverse keren gedeeld. Een “absolute rotdag” is zacht uitgedrukt op dit nette blog want in mijn hoofd zit een veel erger woord 😦 Hoop dat ie snel gevonden wordt. Sterkte Sylvia en Leo en kinderen. Jij ook Annemarie want iedereen is er kapot van.

 2. lieve mensen Dank Dank Dank dat jullie allemaal mee helpen zoeken .We zijn wanhopig en tegelijkertijd lamgeslagen . We weten ons geen raad en hopen zo vreselijk van harte dat onze Ike weer terechtkomt! nogmaals dank gr Leo en Syl

 3. Lieve Leo en Syl, woorden schieten tekort, wat een nachtmerrie is dit. Wij helpen heeel hard hopen dat jullie lieve Ike snel weer in jullie armen kunnen sluiten.

 4. verschrikkelijk! ik wordt er helemaal naar van.we houden onze ogen natuurlijk open en hoop zo voor hem en de baasjes dat hij weer gevonden wordt in goede toestand.

 5. Wat een vreselijke dag was het gisteren, kan aan niets anders denken, hoop zo dat ze hem vinden.
  Hij moet gewoon gevonden worden, heb het zo met Leo en Syl te doen.

 6. Lees dit snel, maar waar is dit gebeurd??? Heb gisteren precies dezelfde in Giessenburg zien lopen, misschien uit hetzelfde nest, of misschien was ie het wel??? Ik veroordeel nog niemand. Er liep een oudere man mee vlak bij de Graanschuur in Giessenburg. Tussen 11.00 uur en 11.15 uur

  • De whippet die je gezien hebt in Giessenburg was onze Anyl (teefje uit het nest van Annemarie). Anyl is een week uit logeren geweest bij opa Jan de Gans en die woont nabij de Graanschuur.

   Wat een nachtmerrie dat dit zomaar op klaar lichte dag gebeurt. Ik hoop dat Ike snel gevonden wordt, het voelt zo naar.

   • Bedankt dat je even reageerde Herma, scheelt weer zoeken voor Leo, ik denk dat hij wellicht wel was gaan kijken, alleen klopte het tijdstip niet. Wel ben ik er hartstikke blij om dat mensen hun ogen zo goed openhouden, (bedankt, Yvonne!!).

   • Hoi Herma, ja vond het vervelend om te melden, maar aan de andere kant, had het zo kunnen zijn. We blijven opletten!

 7. Wat een ramp, ik heb m direct gedeelt, raar dat ook niemand wat gezien heeft.
  Ben met gedachte bij jullie, laat m vandaag nog teruggebracht worden, ben r ook verdrietig van.
  Marco

 8. Mensen, even heel kort en duidelijk: berichtjes in de strekking van “hij zal er wel niet goed op gepast hebben” zijn irrelevant en onnodig, en zullen onmiddellijk van dit blog verwijderd worden. Oplossingen hebben we nodig, en even geen gedoe over hoe dit heeft kunnen gebeuren.

 9. Heel veel sterkte voor Leo en Syl. Ik geloof bijna niet dat dit kan gebeuren. We zijn nu allemaal extra allert en houden onze ogen goed open. Ik hoop dat hij gauw terug komt. We duimen voor jullie.

 10. Mocht hij ergens gezien worden is het misschien een optie om een vangkooi neer te zetten met een flinke lap pens erin. Maar dan moet hij wel op dezelfde plek gespot worden. Ik weet niet of het hondje bang is maar het laatste wat mensen moeten doen is erachter aan jagen ook al wil men nog zo graag helpen. Rustig benaderen niet aankijken en zacht praten wil wel helpen.

  • Ha Mieke,
   helaas, hij is helemaal niet meer gespot. Het is een ook een lieve hond die stapelgek is op zijn baas, gewend is om vrij te lopen en ook vrijwillig weer terug te komen. De hond is niet bang. Vanochtend zijn de eigenaars alweer naar Bergschenhoek geweest om te zoeken en te roepen, maar niets te zien. We vrezen toch voor diefstal..
   Bedankt voor je reactie!

 11. Het houd je de hele dag bezig, alles wat er op facebook komt, wordt gedeeld. Wat een triest einde, van een dag die zo mooi had horen te zijn. We hopen dat hij spoedig bij jullie weer veilig thuis zal zijn. Sterkte Ton en Yolanda en de gehele Min-el-Mariq aanhang.

 12. Het is inderdaad tijdens de coursing gebeurd, Anja. De rest van de middag heeft iedereen en alles gezocht, te voet en in de auto, maar tevergeefs. Toch fijn als je die extra lijn meeneemt, je kunt nooit weten. Wandel er maar lekker veel de komende dagen, en alvast bedankt!

 13. Hoi, de melding staat ook op de FB-groep voor en over vermiste huisdieren (www.facebook.com/groups/vermistehuisdieren) maar de melding is niet compleet. Wellicht wil het baasje of iemand die dicht bij het baasje staat de melding op de “juiste” wijze in die groep doen en het bericht verder bijhouden met updates e.d.? Het wordt nu al wel gedeeld hoor maar we missen nog info om het bericht compleet te hebben!

  • Hallo Suzanne,
   Ik wil het best even doen maar ik kan zo gauw niet vinden hoe. Die rode pijl lijkt niet te werken.
   Kun jij kijken of het programma momenteel een probleem heeft, of dat het aan mij ligt? (Da’s het meest waarschijnlijke..)

 14. Afschuwelijk!!!! Zoiets gebeurd in je ergste dromen. Idd is er een facebook-groep, zag het bericht al langskomen. We kunnen niets anders doen dan onze ogen openhouden en vooral ook de baasjes héél veel sterkte wensen….’t is vreselijk.

 15. Whippets zijn ook mijn favoriete honden, maar toch een paar keer van bezitters gehoord dat ze er soms pijlsnel vandoor kunnen gaan…..laat ons hopen dat dit het geval is en dan krijg je hem zeker terug, ik brand een kaarsje voor sint Franciscus voor hem.

 16. Ik zou onmiddellijk Yvet van Alert inschakelen. Zij heeft 1 van de beste speurhonden in Nederland. Je krijgt in ieder geval meteen duidelijkheid of de hond gestolen is(het spoor stopt) of dat hij zelf is weggelopen.

 17. Pingback: Iky vermist/gestolen!! « thisismylifenowblog

 18. Wij zijn ook vanavond daar gaan lopen .we hebben goed om ons heen gekeken,maar helaas.direct het nummer in ons mobiel gezet,je weet nooit.
  We hadden huntertje bij ons .best verwarrend misschien voor vreemden,voor hun zien misschien alle wit,beige whippets er het zelfde uit….
  We moeten er de hele dag aan denken.ik vind het zo erg.

 19. Het was en is een regelrechte ramp. Meer dan meehelpen zoeken op de dag zelf konden we niet. We zijn er erg door aangeslagen, maar dat stelt niets voor in vergelijking met hoe het moet zijn voor Leo & Syl. We blijven mee duimen voor een goede afloop en ondertussen scannen we zo veel mogelijk marktplaats sites, forums en Facebook in de hoop daar ergens Cyrill tegen te komen.

 20. Lieve lieve mensen .
  Heel hartelijk bedankt voor al die lieve reacties en voor het meezoeken .
  wij zitten er even helemaal doorheen ikvecht tegen detranen maar blijf hoop houden.
  Annemarie heel hartelijk bedankt dat je ons zo helpt .
  Dank jullie allen Leo en Syl

 21. Afschuwelijk. Ben zelf eens een Teckel drie dagen kwijt geweest en je weet niet waar je het zoeken moet.
  Wel fijn dat dit bericht hondenland doorvliegt, zo krijg je een heleboel extra ogen die in de gaten kunnen houden of ze Iky zien.

 22. Is het een idee om bijv. Hart van Nederland in te schakelen? Gezien de omstandigheden rond Iky’s vermissing lijkt het me dat het wel een grote kans maakt om landelijk te worden uitgezonden. Hoe meer mensen opletten, hoe beter. Iky MOET terug naar huis!

 23. Dit is verschrikkelijk. Iedereen die ik vandaag in het bos in Scheveningen en in den Haag tegenkwam het verhaal verteld en gevraagd of de mensen wilde opletten als zij ineens een onbekende Whippet in het bos zien of te koop aangeboden krijgen.
  Hebben ook vrienden van ons in Delft dit gemeld en zij zullen op de plaatselijke kynologen club ook dit verhaal doorgeven en vragen of de mensen op willen letten
  Leo en Syl heel veel sterkte.

 24. Heel veel sterkt dit lijkt me het ergste om mee te maken ik deel de link ook op facebook ik heb zelf staffie’s maar ik maak geen verschil als ik kan helpen doe ik dat graag hoop dat hij snel terecht is ik woon in Rotterdam en ook ik houd mijn ogen en oren open.

 25. Misschien een idee om dit ook bekend te maken in ons omringende landen (en dan met name Duitsland en Polen). Registreer Iky bijvoorbeeld ook bij Tasso. Een hond die gestolen wordt en dus geen papieren heeft, zou heel goed in de broodfok kunnen verdwijnen.
  Wat een nachtmerrie is dit. Ik wens Leo en Syl heel veel sterkte.

 26. wat weer triest zeg,maar is het echt gestolen,of hebben ze gedacht,je laat geen hond en ook geen kinderen in auto zitten
  want tegenwoordig is het een modegril om honden die alleen gelaten worden uit de auto te halen,
  vanwege de hitte.
  maarja warm was het toch ook niet.
  maar het blijft voor jullie erg triest,het is net alsof er een kind van je afgepakt is,ik begrijp dat volkomen.
  heel veel sterkte en hopelijk gauw ander nieuws.
  groet margreet

 27. Afschuwelijk, mijn maag draait om bij de gedachte. Heel veel sterkte gewenst.

  Is het een idee om alle opnames die bij de coursing zijn gemaakt met elkaar te delen? Het is een kleine wereld, iedereen kent iedereen. Iets buiten de orde zou kunnen opvallen en een aanknopingspunt kunnen bieden.

  Hou je taai!

  Aafke

 28. ik hoop van ganser harte dat jullie whippet snel gevonden zal worden
  ik mag er niet aan denken mocht ik onze whippet verliezen door zoiets vreselijk
  wie doet zoiets! Ik wens jullie heel maar dan ook heel veel sterkte toe
  en hoop met iedereen hier mee dat hij snel terecht zal zijn!
  Anja

 29. Lieve baasjes, wat verschrikkelijk! Ik weet maar al te goed hoe het voelt! Mijn kleine Addy (Spaanse Galgo) was 3 dagen en nachten weg! Dacht dat ik gek werd!!!! Uiteindelijk kwam zij zelf terug naar huis gelopen. Misschien een tip voor jullie: meld dit aan bij Animal Alert! Heb ik gedaan en kreeg ongelooflijk veel telefoontjes van mensen die haar gezien hadden. Zo konden we haar traceren en uiteindelijk richting huis “drijven”. Ik wens jullie heel veel kracht en sterkte!!! Gerda Kluijtmans

 30. lees het net op FB, ik ken jullie niet maar wens jullie veel sterkte, hier in brabant kijken we nu ook naar jullie hond uit Whippetts vallen best wel op
  Bert

 31. Lieve Syl en Leo,
  Dit is klote ook ik zal hier in Roermond e.o. uitkijken naar jullie Iky. Ik hoop van harte dat jullie vannacht een telefoontje krijgen met het bericht dat ze hem gevonden hebben.
  Ik leef met jullie mee. heel veel sterkte.
  Jan

  • Lieve Annemarie, graag gedaan. We doen allemaal ons stinkende best om Iky te vinden. Kun je mij (ons) vertellen welke acties er gedaan zijn? Ik lees over een beloning uitgeloofd (zijn daar tips op binnen gekomen), een speurhond tip (is die op pad geweest?), over kranten en TV (heeft het ergens in gestaan, komt het op TV?), de alert centrales in binnen- en buitenland (heeft dat effect gehad) en het belangrijkste: is Ivy ergens gesignaleerd? Veel vragen maar er zijn veel mensen die er mee bezig zijn, dus ik ben maar zo brutaal om de vragen te stellen. Ga door met je goede werk en inzet; ik ben er ook nog steeds druk mee bezig, net zolang totdat we weten dat Ivy veilig thuis is.

   • Annemarie en Lisette ;
    hartelijk dank voor alle hulp iedereen helpt naar ik ben telamgeslagen om iedereen tebedanken .
    Syl ligt helemaal aande gallemisie maar heeft gisteren o[p radio rijnmond haar zegje kunnen doen ..
    Heb vanochtend naar asiel en amivedi gebeld maar er is nog niks gemeld.
    Lies en Andre zijn gisterenavond nog aan het zoeken geweest tot het tedonker was.
    Nogmaals hartelijk bedankt iedereen .
    Groeten Leo en Syl

 32. Hallo allemaal,

  Wat er tot nu toe gebeurd is:
  Monique heeft whippetkennissen in Polen, en daar staat het ook op Facebook en andere organisaties. Ook in Duitsland is het doorgezet op Facebook.
  Gisteren heb ik de Telegraaf gemaild, maar na een aanvankelijk telefoontje niets meer gehoord. Ik denk dat de nieuwswaarde voor hen niet groot genoeg is..misschien helpt het als er meer mensen mailen naar de Telegraaf!
  Ook heb ik naar SBS 6 gemaild. Die reageren alleen als ze er nieuwswaarde in zien, helaas geen reactie. Dus heb ik het tel. nr. van de SBS tiplijn naar Syl gestuurd, ik denk dat het het beste helpt als ze zelf belt.
  De Marktplaatsadvertentie is geplaatst en ik heb ervoor gezorgd dat die drie dagen bovenaan blijft staan.
  Verder heb ik een mail gestuurd naar de digitale Havenloods (grootste huis-aan-huisblad van Rotterdam en omstreken. Die zullen iets plaatsen (gratis) zodra er wat ruimte is.
  Ook de digitale krant van Lansingerland zal iets plaatsen zodra er ruimte is.
  Er zijn doormeldingen gemaakt naar het Hondenforum en het Windhondenforum, er zijn daar mensen die flyeren en iedereen maakt weer gebruik van zijn netwerk om alles door te zetten, o.a. op Facebook.
  Noor is zo vriendelijk geweest om meldingen te maken op de div. Facebooksites voor vermiste honden.

  Liz, van jou wil ik graag weten wat jullie gedaan hebben, zodat we geen dubbel werk gaan doen, zou dat kunnen? Verder heb ik een lijst van Milieudiensten, hondenbegeleiders etc van Aafke gekregen (die de ene nuttige tip na de andere aandraagt). Is er iemand die tijd heeft om ze aan te mailen, gewoon berichtje met foto? Ik moet helaas werken vandaag. (Dit zijn diensten die ook ingezet worden voor invallen en controles op kampen, dus zou heel nuttig zijn! ) Mail me even als je het wilt doen, dan stuur ik je de lijst.

 33. Verder heeft Syl (van Leo) op mijn aanraden Iky met chip aangemeld bij de Ned. Databank voor Gezelschapsdieren, en hem vervolgens als vermist opgegeven. De NDB is namelijk gelinkt aan buitenlandse sites die chipcontrole bieden, en zo kan iedereen die Iky’s chip kan inlezen ook Leo traceren als eigenaar.

 34. Een redelijk draaiboek vind je hier: http://www.vidasegura-honden.nl/contents/nl/d9.html Hierin zijn niet de moderne media opgenomen.
  Ik ben er maar vanuit gegaan dat Annemarie de coordinator is en zaken wegzet naar wie tijd heeft (sorry Annemarie) Dezelfde tekst kan worden gebruikt voor verschillende adressen. En ja, SBS6 blijven benaderen, Prinsjesdag is straks weer voorbij en ze hebben veel kijkers.
  Hondenscholen in de regio benaderen per mail, je vind ze hier http://www.b9.nl/hondenscholen/zuid-holland.htm Daar komen mensen die op honden letten en buiten zijn om hun hond uitlaten. Vragen of die scholen een flyer willen ophangen. Vooral foto erbij, die geeft de klik.

  Zijn er Belgen in de zaal die e.e.a. in Belgie kunnen opstarten?

  Sterkte!

  Aafke

 35. Jullie zijn allemaal super bezig! Dikke pluim!

  Ik heb gisteravond al geprobeerd een suchvermeldung te doen op Tasso maar daarvoor dien je de chip bij hen te hebben geregistreerd. (Je hebt een TASSO-Kenn.nr nodig om een medling te plaatsen en die krijg je dus thuis gestuurd bij chipregistratie, als ik het goed begrijp.)

  Annemarie, doe mij ook maar een stel mailadressen, ik zal straks SBS eens bellen (nu even niet in de gelegenheid), heb ze net al gemaild. Ik heb net een topic op een Engels whippetforum geplaatst, heb een bericht op mijn tumblr gezet en daarvan ook weer de link getweet en gevraagd of mensen het willen door bloggen en tweeten.

 36. Ik heb via via bij whippetkennel Lazarus in Polen een bericht met foto achtergelaten en ze zouden het doorgeven aan iedereen die het maar aanging (windhondenclub, opsporingssites enz). Ik bel én mail iedere dag een keer met SBS6 omdat ik vind dat dit WEL nieuwswaarde heeft gezien de soms ver gezochte onderwerpen over bv een levend biggetje tussen de kadavers in de container wat ze wel uitzenden. Dan vind ik een gestolen hondje veel erger. Bij de Telegraaf hebben ze me nog net niet uitgelachen maar ze konden niet voor ieder hondje wat een dag kwijt was een column reserveren; dan was er geen plaats meer voor echt nieuws (hun woorden!). Ik heb het op het windhondenrenforum neergezet waar het al zeker 150 gedeeld is en het blijft boven aan staan omdat er iedere keer reacties op komen van mensen die helpen zoeken of het weer verder delen. De Tasso site opgezocht: http://www.tasso.net/suchplakat-service.aspx maar daar beginnen ze al met vragen wat je Tasso registratienr is en in welke plaats (keuze uit Duitse provincies) de hond vermist is. Daar loop ik een beetje vast. Verder veel op Facebook waar het bericht nog steeds veel gedeeld wordt. Verder hou ik hoop en brand ik kaarsjes en doe duizend schietgebedjes voor Iky en zijn baasjes.

 37. Het facebookbericht heb ik gisteren met foto op facebook geplaatst in het Pools, dankzij Paul, die heeft vertaald. Alle Poolse whippetmensen hebben het kunnen lezen. Misschien moet het er nog eens op in het Engels!

 38. Wel super zeg, al die inzet. Echt geweldig, al die mensen die daadwerkelijk achter de PC aan het ploeteren zijn. Zoveel positieve energie moet toch resultaat hebben..
  Ga maar door met die Kaarsjes, Liz, hier zijn ze ook al aan.

 39. hallo annemarie ,monique ,sabrina lisette ,brenda het is echt vergeefse moeite om met sbs6 te mailen ze vinden het echt niet interressant want geloof me ze worden plat gebeld en gemaild!door onszelf door AL onze buren echt zowat de hele straat en door familie. ze zouden toch gek moeten worden daar en van ellende moeten gaan toegeven . En helaas nog geen nieuws over Iky.
  groetjes Syl

 40. De boswachters van staats bosbeheer hebben ook een mail ontvangen.
  Hopelijk wordt sbs inderdaad gek van ons en zenden ze het uit.
  Ook om te voorkomen dat er meerder honden gestolen zullen worden…
  Leo en Syl,onwijs veel sterkte!

 41. Als Ike gevonden wordt door een boswachter, breng ik die een bloemetje. Zou eens wat anders zijn dan een boete! Goed werk Brenda! Heb je nog veel adressen aan te mailen? Katja en Sabrina willen anders ook wat van de adressen overnemen van je!

  • Ik heb ze wel een mailtje gestuurd en gebeld.Maar toen ik belde vertelde een dame me dat ik niet aan het goed adres zat….toen toch maar gemaild.Kan nooit kwaad he.

  • Hallo mensen hebben jullie ook TV-west al ingelicht ??? Verder heel veel sterkte, ik hou m’n ogen en oren ook open hier in Den Haag

 42. Ik denk dat Man bijt hond een goed idee is! En rotterdam heeft RTV Rijnmond. Ik deel de oproep op FB en Twitter in Duitsland, België en Engeland….en verder zijn jullie geen moment uit me gedachten. Niet dat dat veel helpt…Iky moet gewoon terug naar huis! Potverdrie 😦

 43. Hier wordt eea op een FBpagina voor vermiste dieren bijgehouden: http://www.facebook.com/media/set/?set=oa.352581521487742&type=1#!/photo.php?fbid=110481922438283&set=oa.352593074819920&type=1&theater

  En het bericht is doorgeleid naar Het Hondenforum, een vermissingssite voor honden in Duitsland (in het Duits, maar nogal samengevat 😉 2 rauwvoerforums in Nederland. Vanuit Het Hondenforum komen deze terugmeldingen: De tip heeft mij bereikt dat je er rekening mee moet houden dat het niet onmogelijk is dat hij door een malafide “windhonderescue-groep” als afgedankt te koop kan worden aangeboden of ter herplaatsing wordt gegeven. In dit stadium denk ik “alles kan”. Hoewel er ook op een behendigheidswedstrijd eens honden waren losgelaten als “baldadigheidsactie” van opgeschoten jongelui. Sluit ook DAT niet uit en keer regelmatig terug op de plek van vermissing. Zorg dat ook daar flyers hangen.

  Ik hou zelf de FB-pagina bij van de eerste link in dit bericht omdat ik daar medebeheerder ben. Tips zijn ook daar welkom. We hebben ruim 1750 groepsleden 😉

  Denk ook aan het benaderen van maneges (veel te veld), jagers (ook veel te veld). Het is nog denkbaar dat het een kwajongensstreek was en dat Iky daar nog ergens rondloop. Misschien niet logisch maar niet onmogelijk. Sluit het niet uit.
  Probeer ook hondenforums in Belgie en andere ons omliggende landen te bereiken…

  Sterkte!!! Suzanne

  • Suzanne, ook jij bedankt voor al je acties. Ben zelf heel even buitenspel, na een half uurtje met mijn manueel therapeut kan ik even niet achter de computer, maar nu gaat het weer en morgen vast weer beter. Ik zal iets met jagers gaan zoeken morgen.

 44. Ben nu bezig met lid worden van het jachtforum. Moet nog even goedgekeurd worden door een moderator, dus hopelijk kan ik morgen “los”. Jagers en stropers liggen elkaar vast niet zo, dus mochten ze Ike daarvoor willen gebruiken, dan denk ik dat jagers inderdaad best oplettend zijn.

  • Mocht het lukken lid te worden is het misschien een idee om te vragen of meerdere vermissingen daar mogen worden gemeld. Natuurlijk gaat het hier nu om Iky ! maar als het meteen gekoppeld kan worden aan andere vermissingszaken zou dat heel super zijn! Wellicht een doorkoppeling van de FB-groep ‘vermistehuisdieren’ naar dit jachtforum?

 45. Mocht het stil blijven de komende dagen, nog niet wanhopen, mensen! Aan de hand van Leo’s beschrijving van hoe de riemen zijn losgemaakt kan het eigenlijk niet anders of Iky is door iemand meegenomen. In Engeland is een paar jaar geleden de halfzus van onze Chloe gestolen, uit huis vandaan. Direct heeft een grote groep whippet/honden mensen in heel Engeland actie genomen zoals wij dat nu doen, en dankzij al die ruchtbaarheid kwam zij na twee weken terug; ze was gekocht door mensen, die nattigheid voelden en zij hebben haar via de politie weer ingeleverd. Bijna alle visjes voor Iky zijn nu uitgegooid – gedachten zijn soms ook krachten: laten we vooral visualiseren dat degenen die Iky hebben geattendeerd worden op de beloning, en hem weer overleveren aan zijn eigenaren.

 46. Zojuist een zeer vriendelijk telefoontje gehad van Dhr. O. van het jachtforum. De jagers hebben inderdaad last van stropers met windhonden, en mijn post mag blijven staan. Ik zie dat de melding al aardig bekeken wordt, super. Weer een strohalm, maar vele strohalmen maken toch een flinke hooiberg.
  Suzanne, wellicht kunnen we inderdaad iets doen met facebook-doorkoppelen, alleen ik durf niet ineens teveel ineens te vragen nu.

 47. Lieve Mensen ,
  Nogmaals hartelijk dank voor de enorme steun .
  Wij bljven hoop houden vanmorgen hebben Andre en Lies nog twee uur gezocht ,wij zijn zo blij met alle hulp .Sonny de vader van Iky is ook erg van slag en voelt haarfijn aan dater iets niet klopt .
  Wij hopen zo dat hij weer terugkomt .
  Iedereen bedankt Leo en Syl

 48. Beste mensen is er nog steeds niemand die iky gezien heeft?
  Is er daar ook een woonwagen kamp in de buurt je hoort wel eens dat ze zo’n meenemen voor het stropen.
  Ik zou gewoon bij een kamp oudste aankloppen en het verhaal dus ook van de beloning vertelen.
  het zo kunnen zijn dat ze wel bereid zijn om te helpen.
  Die mensen weten bijna alles wat daar gebeurd.
  en natuurlijk ogen en oren open want hij moet gewoon weer terug.
  Die zaterdag heeft er bij ons achter de bus ook een man gestaan die gauw weg liep zonder dat je zijn gezicht kon zien weer weg.
  blauwe spijkerbroek overhemd wit met vertikaal streep en donker/bruin haar.
  Hij stond in de persoonlijke zone van de bus zeg maar even, en onze django blafte luid.
  maar pas toen Angelique dichterbij kwam liep hij weg,dit was zo rond de pauze.
  Groetjes en sterkte Marco

 49. Ik zie net dat dit berichtje 2338 keer bekeken is. En Ingrid Reusers Twitter over de 1000 keer, op Facebook heel veel berichtjes ontzettend vaak gedeeld.. Het wachten is op dè tip.

  • Toevallig weet ik welke honden dat zijn, zijn lurchers met salukibloed, deze twee honden zijn kortgeleden als gevonden opgegeven (toen was er nog twijfel of hetmisschien chart polskis waren), terugbezorgd door het asiel bij de eigenaar en nu dus in beslag genomen. Ik ga voor de zekerheid vragen of er een whippet bij zat.

 50. Hier een topic van een andere hond die gestolen is: http://www.hondenforum.nl/plaza/viewtopic.php?f=39&t=249301

  Deze mensen hebben 3fm ingeschakeld en die hebben het uitgezonden, hond is uiteindelijk dankzij een anonieme tip teruggevonden. Misschien kijken of 3fm voor ons ook met de hand over het hart wil strijken?

  Ik heb net geprobeerd om Ike aan te melden bij http://doglocator.nl/ maar hij pakt de datum niet op deze computer, zou iemand kunnen kijken of het wel lukt?

  Wellicht moeten wij ook een waarisiky-facebook aanmaken?

 51. Ik heb het toch ook maar doorgegeven aan Lévriers Infos Adoptions. Het staat nu op hun FB pagina in Frankrijk. Ze hebben ook veel Belgische volgers. Hoop zo dat Iky terug komt!!

 52. Het zou goed zijn om flyers te sturen naar alle dierenwinkels in het Rotterdamse; iedereen met dieren – zowel dieven ervan, als eerlijke mensen – moeten nu eenmaal regelmatig voer kopen voor hun dieren.

  Verder is het wellicht handig een oproep te plaatsen op de website van de Ned. Whippet Club en de Belgische Whippet Club.

  En hopelijk is Iky voor die tijd terug, maar anders ook een oproep in het clubblad van de Ned. Whippet Club. En misschien ook in de clubbladen van de kynologenvereniging van Rotterdam?

  Komt er al iets in de huis aan huis blaadjes van Rotterdam en omgeving?

   • Lieve Monique,
    Ik denk dat we (bijna) allemaal onze whippets wel eens uit het oog verloren zijn, ik in het bos, jij in de duinen, en vele anderen weer op andere plaatsen..en bij wie het nog niet is, zal het wellicht nog wel eens komen. Maar we zijn er goed mee weggekomen. En ik denk dat we ons daarom allemaal zo inleven in de situatie van Leo en Syl, dit nachtmerrie-scenario. Is toch geweldig dat de whippet/windhondmensen zich inzetten voor Ike, gewoon omdat we weten hoe het zoú kunnen voelen.. Leo en Syl, hou vol, we staan achter jullie!!

 53. Kom op mensen, zullen we morgen nog een keer een rondje SBS6 doen met z’n allen – wie weet gaan ze toch nog door de knieën bij een hernieuwde golf van aanvragen – schrijft naar: hart@sbs.nl

 54. Beste mensen,
  Via Aafke heb ik ontdekt dat sommige reacties niet direct in dit blog geplaatst worden, maar ineens onderworpen worden aan moderatie..als ik ze dan goedkeur, verdwijnt het hele bericht. Ik ga uiteraard natrekken bij WordPress hoe dit zit, maar als het bij een reactie van een van jullie gebeurt (Sabrina, zojuist één van jou), neem het alsjeblieft niet persoonlijk op..deze halve digibeet zit met de handen in het haar, bedenkend hoe ze dit kan voorkomen..

 55. Och jee, ik zit natuurlijk ook op WordPress maar vrees dat ik je ook niet kan helpen daarmee. Maar ik zal eens rondkijken in het menu of ik iets kan vinden!

 56. Ik kreeg onderstaande tip binnen. Misschien een idee? Of zo’n persoon dichter bij huis?

  “Is er al geprobeerd om met Gayle Nastasi uit USA contact op te nemen, zij is een helderziende genezeres voor dieren. Zij heeft voor mij en andere al veel betekend, zij is op Facebook”.

 57. Er is door twee verschillende personen (Nederlanders) contact gezocht met Iky; zij denken allebei dat hij uit de auto is gegrist en dat hij in Nederland, in de regio van Bergschenhoek zit. Maar het is best nuttig om meer mensen met zo’n gave om hun mening te vragen!

   • Oh dat is jammer Leo. We hadden vandaag 2 mensen van de dierenpolitie op mijn werk en ik heb bij hen nagevraagd wat je als eigenaar het beste kan doen in een dergelijk geval als nu met Iky en zij zeiden dat je vooral aangifte moest doen. Maar misschien zijn ze hier in de buurt iets fanatieker…

 58. zoektocht regelen met heel veel whippet/honden mensen in de buurt van bergschenhoek.
  die verdachte man had nog iemand bij zich met een bruin gestroomd teefje whippet.
  die met het whippetje was jonger b.v vader en zoon o.i.d.
  ze hielden zich ook op bij de ingang naar boven naar het coursing veld.
  wel licht iemand die het hondje erkend.

 59. lieve mensen wie kent ziporet carmel uit israel? ik ben benaderd via fb door haar en zij zegt dat ze het gevoel heeft dat Iky al in duitsland is? wat moet ik hier mee doen .Moet ik reageren?

 60. Hoi
  Heb het gedeeld op fb.
  Heel veel sterkte Leo en Syl
  Zal morgen als ik me honden uit laat het rond vertellen in het losloopgebied.

 61. Ik heb net gelezen dat Iky teruggevonden is en heb toen alle reacties op het blok doorgelezen. Fantastisch zoals iedereen zijn best heeft gedaan. Toen kreeg ik een brok in mijn keel en heb weer een beetje vertrouwen in de mensheid gekregen.
  Iky, een lik van Speedy, Keman, Yasmin en Watson en kom maar heerlijk tot rust bij je baasjes.

  • Gelukkig dat hij weer terug is, hoe en waar is hij terug gevonden ?
   Iky jouw baasjes zijn van goud, en het is fijn om te lezen dat zoveel mensen mee hebben geholpen jou weer bij je baasjes te krijgen top mensen.

 62. Pingback: TERECHT!! IKY, Whippet reu verdwenen bij NL Coursing Bergschenhoek ZH op 15/9/12 « Gestolen Dieren

 63. Pingback: HERENIGD! HOND IKY, Whippet reu verdwenen bij NL Coursing Bergschenhoek ZH op 15/9/12 | Stg. De Hereniging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s