59 reacties op “Feest in Huize Hendrik

  • Nou …..wat een klootzakken he……ik kan dat niet begrijpen! Maar heel fijn dat jullie hem weer terug hebben,,,,,,,,Groetjes Ingrid

 1. Ik zit hier echt met tranen in de ogen het verhaal te lezen. Arme Iky, maar wat ben ik samen met iedereen zo gelukkig dat hij terug is !
  Ongelooflijk dat iemand een hond steelt en hem nog vreselijk slecht behandelt ook … Moest ik die mensen ooit in handen krijgen …
  Maar met jullie liefde en goede zorgen komt hij er zeker goed door. Als hij na een nachtje alweer voor 90% de oude is, is hij volgende week zijn hachelijk avontuur wel vergeten 😉
  Een coursing zal voor niemand van ons nog hetzelfde worden. Ik denk niet dat er iemand nog een hond in de auto of caravan durft laten zoals we eigenlijk allemaal deden. Dit is niet iets dat iemand ooit nog wil meemaken.
  Annemarie en al de anderen die zich zo hard hebben ingezet, het is mede dankzij jullie dat Iky terug is. Jullie hebben het de dieven echt wel te moeilijk gemaakt ! Chapeau !
  Syl en Leo, geniet vandaag en geef Iky een dikke knuffel, ook van mij !

 2. Annemarie, bedankt voor het verhaal. Het is dus precies zo gegaan waar ik al zo bang voor was, maar gelukkig is hij weer terug! Lang leve Ike met zijn happy family!

 3. Wat een fantastische afloop van dit drama, wat zal er een enorme last van Syl en Leo’s schouders gevallen ziijn en ik kan me hun geluk zo vreselijk goed voorstellen. Nu maar hopen dat Iky goed herstelt en dat hij gauw weer helemaal de oude is.

 4. ik ben zo blij voor leo en syl, de wonden genezen wel hij is weer terug en wat geweldig zoveel mensen die mee hebben “gedeeld” op facebook.

 5. Erg blij voor Iky, en voor Leo en Syl, wat moet dit een week geweest zijn voor allen.

  Ik hoop ook dat iedereen hiervan kan leren: onze honden zijn voor een essentieel onderdeel van ons leven, voor anderen een ge- of verbruiksartikel ! Bescherm je mooiste bezit dan ook goed.
  Wij hebben een slot op onze tailgate (rek aan de achterkant van de auto, kan de klep open staan, de honden zitten er dan achter), ik vergeet ehhh vergat het wel eens op slot te doen, maar dat is nu wel verleden tijd..

  Enne…. gebeurt er nog iets met de personen die de hond meegenomen hebben? Ik ben niet haatdragend maar dit ……

  • Wij hebbe al heel lang een slot op het achterste rek in onze bus, ga er binnen kort ook 1 op de voorste zetten; zit altijd wel met de gedachte dat als er iets gebeurt met je auto (of caravan) terwijl je er niet bij bent dat dan niemand je honden eruit kan halen. Voor wat betreft je laatste opmerking voel ik heltzelfde, alleen denk ik dat het helaas niet zinvol is om naar eeen kamp te gaan en daar “stoer” te doen. Politie zal ook wel niets doen, as usual.

  • Dat lijkt een logisch vervolg Jenno. We kunnen er van leren en we hebben gelukkig nog alle honden die onvoorwaardelijk van ons houden en die wij op onze beurt onvoorwaardelijk moeten beschermen.
   Als lid van de Whippetclub stel ik een protocol voor dat in werking treedt bij alle bijeenkomsten. Per bijeenkomst een aantal mensen die rondlopen als toezichthouders.
   Er is 2 x geprobeerd mijn eigen whippet te stelen, 1 x uit de auto en 1 x gewoon tijdens het wandelen. Hij wrong zich los uit de halsband en we zijn heel hard weggerend.

   En die personen…ja, ik kan me daar wel wat bij voorstellen. Wat mij zorgen baart is de brutaliteit van de actie op klaarlichte dag. Dat is een verandering t.o.v. de “normale” whippetdiefstallen uit asiels (beneden de rivieren). Die gebeuren na sluitingstijd en meestal ’s nachts.
   En dat een goed verzorgde whippet in 1 week zo afgeragd en misbruikt kan worden, zegt alles over het milieu. Volstrekt immoreel. En wij maar “genieten” van begrip kwekende programma’s als Gypsie Girls en Bauer’s Zigeunernachten. Geef mijn portie maar aan Fikkie hoor, Frans (Bauer) en Antje (Monteiro). Als Fikkie tenminste nog leeft om zijn portie op te eten.

 6. Ik denk dat iedereen opgelucht is dat Iky weer thuis is.
  En ja we zullen met zen alle meer de boel in de gaten houden waar we ook zijn.
  Of het nou op een baanwedstrijd is op op een coursing terein.
  Het is te triest voor woorden dat dit soort dingen kunnen gebeuren.
  Nog heel veel plezier en geluk met Iky dat hij nog vele jaren bij jullie mag zijn.

  • Ja, we zullen met zen allen meer de boel in de gaten houden waar we ook zijn. Of het nou op een baanwedstrijd is of op een coursingterrein. WAARSCHUWING!!!! OOK OP EEN GEWONE PARKEERPLAATS BIJ JE PLAATSELIJKE SUPERMARKT WORDEN (vooral windhonden) UIT DE GESLOTEN AUTO GESTOLEN. SIMPEL DOOR EEN RAAM IN TE SLAAN. DUS OOK NOOIT MEER JE HOND(EN) WAAR DAN OOK ALLEEN LATEN.

 7. Arme Iky, wat ben ik blij dat hij weer terug is, kon de afgelopen week aan niets anders denken, ik hoop dat we dit nooit meer mee maken.

 8. Oef !!!! Wat een heerlijk nieuws!!! Voor Annemarie en iedereen die zich zo hard heeft ingezet voor Iky en zijn familie een dikke pluim!

 9. Met tranen in de ogen heb ik jullie verhaal gelezen. Wat ben ik blij dat Iky terug thuis is. Hij lijkt heel erg op onze Kazire, toen ik de foto zag kon ik het bijna niet geloven, echt dubbelgangers. Nog heel veel plezier met jullie hondjes.

 10. Ik was al zo bang dat hij door kampers was gestolen! Arme Ike dat hij zo slecht is behandeld, maar heb tranen in mijn ogen van blijdschap dat hij terug is, en dat die meneer zo eerlijk was! Dat verdient echt een pluim! In ieder geval zijn we weer allemaal flink gewaarschuwd!

 11. I shared your HAPPY announcement!!! Iky is TERUG!! People!! NEVER let your hound or dog out of sight as Iky was STOLEN from their car and finally by SHEER LUCK and goodwilling people has been found BACK! Iky is clearly used for hunting, has lost 3 kilo’s and has a wounded and thick ear, is still a bit timid but ooohhhh so hàppy to be back home again!! !!!! I am EVER so GLAD for this good news!!! I myself have 2 Whippets and a Dobermann and the idea of them being stolen and misused…. oh my god!!! (as sometimes for a quick little errand I leave the 3 of them in the car…., I will NOT do that ever again…) The Hendrik Family will èver be sooo glàd!!! Congratulations on this HAPPY ENDING!!!

 12. Geen woorden voor de mensen die dit Ike en zijn baasjes aan hebben gedaan. Tuig, de hoogste boom in ermee!

  Godzijdank is Ike weer veilig thuis, dat hij maar snel weer helemaal de oude is. Hier gaat de vlag uit. Lieve Leo en Syl, we zijn zo blij dat jullie lieverd weer thuis is, dikke knuffel voor Iky.

 13. ik ben zo blij voor Leo en Iky ,ik ken jullie helemaal niet maar heb zelf whippets en kan je verzekeren dat ik en waarschijnlijk heel veel mensen met jullie meegeleefd,mee geleden mee gezocht en mee gehoopt hebben .Nog vele gelukkige jaren SAMEN

 14. Elke dag heb ik het nieuws over Ike gevolgd
  en ben zo blij dat hij terug is. Het is mijn ergste nachtmerrie om één van mijn windhonden op zo’n maniert te raken!

 15. Wat een opluchting dat Iky weer terug is bij zijn baasjes en ik hoop dat hij gouw weer de oude is.
  geef hem maar een dikke knuffel van ons.

 16. Wat een gewéldig nieuws!!!
  Echt SUPER!
  Vreselijk dat hij zo misbruikt werd, ik mag er niet aan denken dat ze mijn hondjes zouden stelen :-/
  Ik was er over aan het denken om op mijn auto een windhondensticker te kleven, maar bij nader inzien ga ik dit niet doen. Ik wil geen verkeerde mensen attent maken op mijn windhondjes in de auto..

  Amai, ben echt super blij dat hij terecht is!!!

 17. Dit is natuurlijk het mooiste bericht wat je kan schrijven. Gedeelde smart sterkt je, maar gedeelde vreugd daar kan niets tegen op. Hier wat gelukstraantjes geplengd, want hoewel ik noch Iky noch de baasjes ken was ik als hondeliefhebber zó begaan met ze. Als 1e én tig x per dg FB aanklikken om te zien of er nieuws was. En gelukkig vannacht wás er goed nieuws. Als mensen deze saamhorigheid nu eens vast konden houden zou dat helemaal geweldig zijn. Bravo voor iedereen die zich daadwerkelijk konden en wilden inzetten om dit gruwelijk avontuur tot een Happy-End te laten zijn. Hoop dat Iky deze traumatische ervaring snel achter zich kan laten, en weer helemaal hersteld.

 18. Hou het hier ook niet droog! Van een happy end gesproken!
  Ken Leo, Syl en Iky, niet persoonlijk, maar wat ben ik blij voor hen! Mag er niet aan denken dat ons zoiets zou overkomen.
  Het zal geen ‘aangenaam’ avontuur geweest zijn voor Iky. Op zo’n korte tijd, zo toegetakeld zijn.
  Hopelijk is hij vlug weer 100% de oude. Maar aan goede zorgen zal het hem zeker niet ontbreken!
  Home sweet home!

 19. Wat een heerlijkheid dat Iky terug is waar hij hoort. Lieve Leo & Syl, ik ben echt heel blij voor jullie. Ga heerlijk genieten van zijn aanwezigheid, maar dat zijn jullie vast al aan het doen. Ik hoop hem zelf ook weer snel te kunnen knuffelen. De afgelopen week is maar weer bewezen hoe hecht de whippet wereld elkaar steunt in een dergelijk moeilijke tijd, en samen staan voor een individu. Iedereen bedankt voor Alle hulp en vooral Annemarie!

 20. Wat een geweldig nieuws! Niet voor niets zijn alle mogelijke middelen op o.a. internet bestookt met 1000 en meer foto’s van Iky. Het moet een onbeschrijflijk ellendig lange week geweest zijn, maar gelukkig met een goede afloop. Jullie kunnen weer lekker slapen met vast en zeker Iky tussen jullie in 🙂

 21. Schitterend!!! Het helpt toch blijkbaar als je het zulke mensen een beetje heet onder de voeten maakt. Ik wil hier dan ook mijn bewondering uitspreken voor alle mensen die hier alles op alles gezet hebben! Wat een solidariteit… En nu in het noordnederlands! Toppie!!!!:)

 22. LIEVE MENSEN,
  HARTSTIKKE BEDANKT IEDEREEN. WIJ ZIJN ZO ONGELOOFLIJK BLIJ BEN ALWEER 2KEER HET BOS INGEWEEST EN IKY KOMT ALWEER HELEMAAL BIJ . WE HEBBEN HEM MET BETADINE SHAMPOO GEWASSEN EN LEGGEN HEM HEERLIJK IN DE WATTEN MIJN HONDEN ZIJN NOG
  NOOIT EEN DAG ZONDER MIJ GEWEEST DUS DIT IS VOOR IKY OOK IETS TOTAAL ONBEKEND
  mAAR HIJ HEEFT ZICH ER PRIMA DOORHEEN GESLAGEN . WIJ ZIEN HEM M.ET HETUUR BLIJER EN VROLIJKER WORDEN
  HEEL HEEL HARTELIJK BEDANKT VOOR ALLE STEUN . IKY LIGT NU WEER HEERLIJK OP DE BANK MET ZIJN POTEN OMHOOG .
  GROETEN VAN LEO EN SYL

 23. Geweldig nieuws, en heel hartelijk gefeliciteerd dat Iky weer lekker terug is bij jullie, Syl en Leo!!
  Fijn ook om te zien hoeveel mensen met dit fantastische begaan zijn, maar ook in die ellendige week dat Iky kwijt was, hebben jullie vast héél veel steun uit alle reacties geput. Geniet nu weer lekker van jullie Iky en veel geluk in de toekomst.
  En voor mijn lieve schoonzus: Annemarie, ik ben super trots op je hoe je alles mede in werking hebt gezet via FB, om deze lieve hond terug te vinden. Voor jou ook een hele dikke knuffel!! XXX
  Miriam.

 24. Pingback: Het allermooiste nieuws « SALTY SAND'S WHIPPETS

 25. LEO en SYL, GEWELDIG wat een feest dat hij terug is, je moet er toch niet aan denken….
  Heel veel sterkte en een goed herstel voor IKY.

 26. Heerlijk Nieuws…!!!. Ook dat Iky weer met z’n pootjes hoog ligt, dat doet goed. Jullie dag kan niet meer stuk Leo en Syl…, verwen dat ventje maar goed. Dat er zulke nare mensen zijn, die dit kunnen doen is onbegrijpelijk…!!!

 27. Heerlijk dat Iky weer terug is. Wat die arme schat allemaal heeft moeten doorstaan; daar word ik ter plekke ff flink misselijk van. Ik weet dat ie helemaal verwend en supergoed verzorgd wordt nu, maar geef hem toch nog maar een extra dikke knuffel van mij. En als ik hem weer in het echt zie…dan pas maar op voor een heel enthousiaste vrouw die hem -heel voorzichtig!- helemaal fijn knuffelt 🙂 Knap maar weer snel op, lieve grote held. En voor alle hulptroepen: chapeau (met een dikke pluim).

 28. Met stijgende verbazing heb ik het zoeken van Iky gevolgd en besef ik hoe machtig tegenwoordig de computer is met de juiste mensen aan de knoppen die weten wat ze doen en heel veel tijd besteed hebben aan deze vermissing!!Heel erg geweldig dat Leo en Syl niet alleen gestaan hebben en de steun voelde van zoveel hondenvrienden. En het is niet voor niets geweest!!Het geeft mij als buitenstaander een goed gevoel.Ik ben zo blij voor Iky de roedel en de baasjes.Een groot compliment voor iedereen die er zo vol tegen aan gegaan zijn!!

 29. VOOR LEO EN SYL:
  We zijn zo ongeloofelijk blij met dit goede nieuws! En ik zie al helemaal voor me hoe Iky nu lekker bij jullie ligt te soezen,genietend van twee betrouwbare baasjes die hem alsmaar aan blijven kijken met zo`n verliefde blik…..Geniet er lekker van.En wat fijn dat hij alweer redelijk de oude is.Zo,jullie kunnen vannacht eindelijk weer eens lekker slapen.Dat zal wel lang geleden zijn..(Iky tussen in???).

  Groetjes,Brenda(van Huntertje)

 30. Ik ben zo blij!!! Maar wat een traumatische week hebben Iky, Leo en Syl gehad…..Heel veel sterkte met het bijkomen van alle stress en Iky van zijn verwondingen. Dikke knuffel voor Iky 🙂

 31. Wat een fantastisch nieuws!!! Met tranen in mijn ogen heb ik het verhaal zitten lezen, tranen van blijdschap voor jullie! Ik kan me gelukkig niet voorstellen hoe heftig deze periode geweest moet zijn. Heb jullie verhaal steeds gevolgd, wat een opluchting!!! Wat een geweldig medium kan facebook toch zijn, Zoveel mensen die extra alert zijn!! Geniet van jullie mannetje! Liefs, Hylke

 32. Gisteren hadden onze whippetjes vleugels tijdens de funcoursing in Leek, maar vandaag was ik het. En dan lees ik weer al deze reacties en kan het niet laten om nog een keer te reageren. Wat is onze whippetgemeenschap een geweldige groep mensen, die zelfs ver over de grenzen reikt, en wat voelt het fijn om er deel van uit te maken. Wat kunnen we veel samen uitrichten, inderdaad, dankzij die computer – en dankzij Annemarie, want zonder een geweldige coördinator ben je zelfs als groep niet zo sterk…… En dan zegt de oudere generatie regelmatig dat de computer de mensen zo afstandelijk maakt…… niet dus, we zijn echt wel nog even sociaal, maar dan misschien via een ander medium dan 20 jaar geleden ;>). Dank allemaal voor de support aan Leo en Syl. Zij hebben afgelopen week het gevoel gehad te verzuipen – maar wij hebben met elkaar dan tenminste voor warm water gezorgd ;>). En, door samen de druk op te voeren, zodat deze dieven zich met deze – voor ons kostbare, en voor hen helaas niet zo kostbare – buit niet meer op hun gemak voelden. Laten we voor onszelf en voor anderen goed opletten wanneer we onze dierbare whippets onbewaakt ergens achter laten – er zijn in deze tijd lieden die whippets proberen te kopen op de renbaan, die er ook niet voor terug deinzen om op drukke parkeerterreinen autoruiten in te slaan om hen mee te nemen, voor de stroperij…

 33. Sinds Syl gisteravond belde, ben ik, ondanks al mijn extra kilootjes. een lichter mens. Het is zo heerlijk om te weten dat dát gezin weer compleet is. En ja Monique, de macht van media als Facebook, is mits gebruikt en niet misbruikt, toch wel heel geweldig. Ik krijg een hoop complimenten..maar die dien ik zeker te delen. Namen noemen is eng, want vaak vergeet je er één die toch heel belangrijk is. Maar Monique, Liz, Brenda, Sabrina, Noor, Angelique en Aafke (achter de schermen maar zó actief) en iedereen die alles gedeeld heeft en is blijven opletten, zijn net zo belangrijk. Dat warme water is een mooi beeld Monique. Ja, er kan onmin zijn in de hondenwereld en zelfs in de whippetwereld, maar als er wat is stààn we er voor elkaar. Laten we dat zo houden.

  • “Geen woorden maar daden” kan hier beter verteld worden als “Veel woorden en daden” want wat hebben we ons blauw getypt naar alle instanties. Maar wat een ontzettend gevoel van macht als je zo’n flapdrol (mild uitgedrukt, dit is een net blogje!) van een hondendief doet beven van angst zodat hij eieren voor zijn geld kiest. Je leest regelmatig dat er van die gestoorde figuren rondlopen die over lijken gaan. En toch is de realiteit hard als je met je neus op de feiten wordt geduwd; ik kan nog steeds niet bevatten dat er zulke gestoorde figuren bestaan. Walgelijk. Kennen die nou echt geen (honden-)liefde?

   Het blijkt maar weer eens: eendracht maakt macht. En ik ben ontzettend trots dat ik deelnam aan dit geweldige team van mensen met het hart op de juiste plaats. Applaus voor onszelf! Iky is veilig. Lang leve Iky.

 34. Beste Leo en Syl van harte dat iky weer terug is
  Vanmorgen bij het ontbijt zitten huilen van blijdschap een echte jubel steming zo blij zijn we voor jullie.
  Toen naar Leek gegaan voor de extra training waar het nieuws nog niet aangekomen was.
  Zo Marco wat ben jij vrolijk vandaag ik zeg alle reden toe want Iky van Leo en Syl is terug ,opnieuw bij verschilende mensen tranen van geluk ,en opluchting na deze klote week.
  Met dit nieuws is het weekend ineens een stuk beter.
  Het is fijn om te zien dat iedereen dan samen werkt als een grote whippet/wind/honden familie.
  Nou verwen Iky maar fijn en geniet dat hij terug is nogmaals van harte.
  Groetjes Marco.

 35. Eugène Fassaert.
  Dankzij alle inspanningen van Iky’s baasjes en een hoop andere mensen en vooral veel publiciteit denk ik dat hij daardoor misschien wel terug gekomen is. Moraal van het verhaal; in dit soort gevallen, geef nooit te snel op! Bijt jezelf erin vast. Nu die gasten in de gaten houden dat ze dit niet vaker flikken. Ik woon in Tilburg, laat maar horen…

 36. Gefeliciteerd met het terug vinden van jullie hond Ike. Wat heb je toch ’n ‘asbakken’ op deze aardbol rondlopen, maar gelukkig óók goede mensen. Hoorde via Sjannet van het terug vinden v jullie hond, super hoor! Ben ’t meest bly voor Ike! Want wie weet hoe t anders gelopen was….

 37. Goedemorgen iedereen,
  Wij zijn ongelooflijk blij met alle hulp ,daardoor is Iky toch terug.
  Mensen die je hond stelen om mee tegaan stropen blijven honden stelen want je hond wordt helemaal de vernieling ingeholpen in .ZEER KORTE TIJD.
  Als onze honden een prooi zien gaan ze door roein en ruiten, dus raken ze snel geblesseerd als jeop terreinen komt met veel obstakels en prikkeldraad dus letje daarop.
  Maar deze gasten pikken dan gewoon een verse hond dus bliiven windhonden altijd een gewild object voor ze .
  We moeten elkaaars honden dus in de gaten gaan houden , want dit kan veel leed voorkomen.
  Ik benbijna 40 jaar met Syl maar ik heb haar nog nooit zo verdrietig gezien als deze afgelopen week.
  Door jullie hulp heb ik weer een blije hond en een dolgelukkige vrouw ‘
  Iky knapt gelukkig lekker op hij iserg mager maar met extra aandacht en lekker eten is hij spoedig weer de oude.
  NOGMAALS HEEL HARTELIJK BEDANKT ALLEMAAL .
  EEN HEEL BLIJ DE LEO

 38. Hallo Leo en Syl.
  Wij hebben het nieuws gevolgd en zijn heel blij dat IKY weer thuis is.
  Hartelijke groet, Charles, Baasje van Lolo en Zucchero

 39. Wat ben ik blij voor de eigenaren dat hun geliefde Iky terug is gevonden, wat zal dat arme diertje bang geweest zijn als je van een liefdevol huis in die ellende terecht komt laat vaak zijn sporen na.

  heel geluk verder met Iky

  pootjes van Lindo en Apollo en van mij een dikke knuffel

 40. Heel erg gefeliciteerd …………..wij zijn al een paar dagen met onze vriend Chester in het bos geweest en onze ogen flink de kost gegeven maar helemaal geen schim van Iky en wij zijn nu heel blij voor jullie en zeker voor Iky dat hij weer lekker thuis is, wij zouden er niet aan moeten denken dat Chester nooit meer bij ons zou zijn .
  Wij hebben hem sinds 16 Januari ( nu 11 maanden oud ) en is onze eerste hond een Engelse Springer Spaniel en een betere vriend bestaat er niet .
  Geef Iky maar een lekker verwenbotje ….

  Ger en Yvon ….Lansingerland.

 41. Pingback: TERECHT!! IKY, Whippet reu verdwenen bij NL Coursing Bergschenhoek ZH op 15/9/12 « Gestolen Dieren

 42. Pingback: HERENIGD! HOND IKY, Whippet reu verdwenen bij NL Coursing Bergschenhoek ZH op 15/9/12 | Stg. De Hereniging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s