28 reacties op “Het thema en de namen.

 1. Schitterend….dat woord omschrijft het denk ik treffend!
  Bij het stukje over de paarse reu schoten de tranen in mijn ogen, prachtig…

 2. hahahahaha, ……..”” ..Grote Beer “,, vrij vertaald!! Zijn stamboom-naam, , is ook leuk , voor : Ukkie! En deze kleine hond , hoeft absoluut niet de kleinste te blijven.
  De kleinste uit een nest, kunnen met de goede voeding, en begeleiding, de anderen zelfs nog : inhalen!!

  Uit ervaring sprekende. Vroegere honden!

  Je kan op je bloqje, nog een oproep doen voor , : roepnamen,, verzinnen, : Annemarie????? Ideetje?? LOL!

  Liefs , Anja

 3. Annemarie, jij presteert het om elke keer met jouw verhalen het kippevel te doen herleven op mijn armen. Heerlijk dat je je ouders nog hebt en daar zo vol liefde over spreekt en ik denk dat dat geheel wederzijds is.

  Liefs,
  Lia

 4. Prachtig eerbetoon aan jou mama, de wederzijdse liefde is onbeschrijfelijk groot. Mooie namen voor mooie whippetjes.

 5. Kippenvel van voor naar achter en van boven naar onder………Zo mooi omschreven allemaal en zo bijzonder liefdevol.
  Prachtige krachtige namen voor dit wederom prachtig mooi Ballistic nest.
  Ik vind ze geweldig!
  En Ukkie doet het geweldig goed.

 6. Maar “gave naam”, voor je “eigen Reu “! Houdend uit dit nest! Annemarie!! ” Stamboomnaam “!! TOP!! …..Gedaan!…Echt mooi!..

  In memory , je moeder.!!!

  Je roepnaam , voor deze bink, …..heb je zeker al in gedachte, en gebruikende ,….hihihihihihi

  Ik ben ook een : Thema -figuur, Mijn huis ook zo ingericht : qua strand -zee -windhonden.

  Liefs , Anja

 7. This is a historical day. Veel mensen zeiden het vóór me, ik zeg het nu. Wat is dit een bijzonder mooi blogje Annemarie. Een liefdevol eerbetoon aan je moeder van wie je zo verschrikkelijk veel houdt. Een relatie die gekoesterd en levend gehouden wordt door het verleden en het heden. Het ráákt.
  En dan het nest-thema, zo ontzettend mooi! Enkele dagen geleden nog, toen met die sterrenregen moest ik eraan denken hoe bijzonder het zou zijn als de pups namen van sterren zouden dragen. En zie nu! Wat zal je moeder trots zijn op jouw 2e Ballisticnest opgedragen aan haar. De sterren spreken al sinds het bestaan van de mensheid tot onze verbeelding, vandaag komt daar voor mij een sterretje bij, deze dag.. historical.

 8. Wat een heerlijk verhaal weer. Moest toch wat traantjes wegpinken… Wat ben ik trots op mijn oma en op jou! Xxx

 9. Ook al ken ik je niet persoonlijk,Annemarie, en is m’n mening puur gebaseerd op de foto’s en blogs die ik voorbij zie komen: je bent een mooi en goed mens!!
  Wat zou ik trots als een aap zijn als mijn dochter over een aantal jaren zo’n schitterend eerbetoon voor me houdt…heel bijzonder en ontroerend!

 10. Jaaaa, jouw moeder verdient het dubbel en dwars om – na jouw vader bij het eerste nest – in de schijnwerpers te komen. Zo’n ode is toch geweldig om bij leven zelf te kunnen lezen en horen…. Jij hebt al net zo’n heerlijke en zorgende mam als ik; ze zijn natuurlijk heel verschillend, maar ze passen bij ieder van ons zoals geen ander mens op aarde bij ons past. Bij de foto van jouw mam met Harley kreeg ik het toch even te kwaad. Ik wens je toe dat Ballistic Alpha Tauri jou evenveel plezier en liefde mag geven als Harley dat heeft gedaan, maar dan zonder de zorgen, en hopelijk vele vele jaren langer. Ik weet zeker dat Harley daar van tussen de sterren persoonlijk op toe zal zien ;>).

 11. Jaaaa, jouw moeder verdient het dubbel en dwars om – na jouw vader bij het eerste nest – in de schijnwerpers te komen. Zo’n ode is toch geweldig om bij leven zelf te kunnen lezen en horen…. Jij hebt al net zo’n heerlijke en zorgende mam als ik; ze zijn natuurlijk heel verschillend, maar ze passen bij ieder van ons zoals geen ander mens op aarde bij ons past. Bij de foto van jouw mam met Harley kreeg ik het toch even te kwaad. Ik wens je toe dat Ballistic Alpha Tauri jou evenveel plezier en liefde mag geven als Harley dat heeft gedaan, maar dan zonder de zorgen, en hopelijk vele vele jaren langer. Ik weet zeker dat Harley daar van tussen de sterren persoonlijk op toe zal zien ;>).

 12. Geweldig! Ook het verhaal is mooi, de foto’s erbij… wij hebben samen op dat witte bankje gezeten achter in de tuin, weet je nog? We waren ongeveer 10 of 12 jaar en hadden nog geen flauw idee waar we nu in het leven zouden staan!
  Wat hierboven al gezegd wordt: je moeder zal dit ook super vinden!

 13. Wauw,wat heb je dat weer mooi beschreven! Het is duidelijk,jij bent heel erg gek op je lieve moeder.
  Ze zal het vast niet droog houden bij het lezen van dit blogje.

  En wat leuk dat je voor een sterrenthema hebt gekozen.Er was èèn naam bij waarvan we gelijk zeiden “oh leuk!”,maar we hebben zelf ook al een leuk heel kort naampje bedacht….(een paar dagen terug onder het wandelen schoot hij ineens in mijn gedachte).Maar Ballistic Bellatrix vind ik ook wel erg geinig…Bèèèèèèlla……kòòòm hier…. 🙂

  En wat ben je heerlijk verwend weer he?!Heerlijk.

  Liefs,Brenda

  • ja dies gaaf he! Bedenk wel dat bellatrix ook in harry potter voorkomt en zij echt evil is. Dat moet wel een ondeugd worden dan!!

 14. erg mooie namen, vol van betekenis. Ik vind bellatrix en sirius wel erg gaaf. Doet me aan Harry Potter denken!!

 15. Een heel mooie blog, fantastisch de waardering voor je ouders, en weer originele namen! !
  Ooh en wat zijn ze mooi en schattig de pupjes, ik ben er zeker van dat de nieuwe eigenaars oneindelijk veel van hun lieverdjes zullen houden en plezier met beleven zoals wij van onze
  allerliefste schat Melvin 🙂
  Knap gedaan Annemarie 🙂

  !

 16. Een letterlijk en figuurlijk schitterend eerbetoon aan je lieve mam Annemarie, zowel dit ontroerende blog als het thema van het nest. Als je moeder haar geboortedag deelt met die van onze kersverse koning is ze dus pas jarig geweest, en zijn de pupjes de dag voor haar verjaardag geboren.. Alsnog van harte gefeliciteerd en dat jullie nog heel lang leuke dingen samen mogen ondernemen!
  Als ik je mooie stukje over de eigenschappen van je moeder zo lees dan valt de appel niet ver van de boom.

  De namen zijn mooi, een prachtig en origineel thema. Ik kan volgen dat je voor alpha tauri hebt gekozen en niet voor de alternatieve naam van Aldebaran. Dat bekt toch een stukkie minder, ook op papier. 😉 Ik dacht eigenlijk dat jullie zelf Sirius wilden, maar de symboliek achter deze naam vind ik erg mooi! En Ukkie als Ursa Major, fantastisch. Dat het inderdaad maar een beer van een kerel mag worden.

 17. Tja jou moeder mocht en kon niet achter blijven, steeds weer zie ik jullie genieten op heel jou blog, niet alleen met je mam, pa , Martin en David het is steeds een feest als je bij Annemarie bent geweest…en niet allen de medemens , de viervoeters zijn ook welkom…en het aantal maakt niet uit.
  Annemarie geweldig dit thema , zo speciaal….

 18. En nu maar hopen dat je in de komende weken zelf niet verliefd wordt op Ukkie, Annemarie, want anders wordt het wel een hele lange naam voor het blijvertje ;>))))

 19. Jij weet me ook elke keer weer te ontroeren met je verhalen! Prachtige namen en prachtig om dit op te dragen aan je moeder! Als ik ooit zo´n gelegenheid heb……….. want mijn moeder is ook heel bijzonder. Fijn dat jij haar zo in het zonnetje zet en dat zij dat mag meemaken!

 20. Heel erg mooi Annemarie zoals je over je mama praat. Ze moet een bijzondere vrouw zijn, maar jij ook!

  Leuk thema voor de namen.
  Van Ukkie naar Grote Beer, dat is ook een hele prestatie. Fijn dat hij het zo goed doet!

  groetjes, Lilith

 21. Een mooi thema voor je nestje en een mooi eerbetoon aan je moeder. Hou haar maar in ere en geniet zoveel mogelijk van je moeder en anderen waar je van houdt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s