Blij Blogje!

 

Er zijn van die weekends..dat je zo trots op je hondjes bent dat je er bijna van naast je Crocs zou gaan lopen.

schoenen.jpg

En dit was zo’n weekend. Elaine ging beide dagen naar de show in Zwolle. Tinne was zo lief om haar voor te willen brengen. Ze kwam ’s ochtends vroeg al aan in haar autootje om ons nog op te halen ook.. (zoals u ziet worden handlers best goed betaald..)

auto.jpg

Aangekomen in de Ijselhallen, schikte Elaine zich in haar lot. Dat qua comfort toch niet al te beroerd was.

mandje.jpg

Vlak voor de whippets aan de beurt waren, werd ik vriendelijk maar dringend verzocht te gaan winkelen ofzo. Elaine doet het beter als ze me niet kan zien, horen of ruiken. Dus liet ik haar achter in de veilige handen van Tinne. Er waren vier teven in de jeugdklasse, stuk voor stuk fraai. Dus ik vond het megaspannend. Eindelijk, na een tijd die een eeuwigheid leek te duren, belde Tinne: ik mocht weer terugkomen. En wat bleek, jawel, Elaine heeft haar eerste JeugdCAC gewonnen onder keurmeester Dhr. W. Wiersma! Dat was dus even feest..geweldig.

Gelukkig mag je nu weg als het showen achter de rug is, en dus gingen we heerlijk wandelen met Elaine.

wandeling.jpg

En natuurlijk even een wijntje drinken op de goede afloop.

We verbleven in Grand Hotel Wientjes. (Wat natuurlijk gewoon dialect is voor “wijntjes”, denk ik.

wientjes

Een aanrader. En de wijntjes hebben we ons goed laten smaken. Waarbij Elaine niet vergeten werd.

borrelen.jpg

Ook het eten was helemaal niet verkeerd. Je moet je handler natuurlijk wel iets fatsoenlijks voorzetten.

eten.jpg

Uiteraard is het goed voor de band tussen handler en hondje, om een bed te delen.

bed.jpg

Dat maakte Tinne’s nachtrust al niet tot een genot, maar er was nog een veel ergere reden. En Tinne heeft gezegd dat ze me alleen vergeeft als ik hier, op deze plaats, mijn excuses maak. Aangezien ik haar de komende tijd nog dringend nodig heb, bij deze: Tinne, het spijt me heel erg dat ik jouw nachtrust zo wreed verstoord heb met mijn gesnurk. De tranen van berouw biggelen over mijn wangen als ik er aan denk wat ik je aangedaan heb. Het spijt me zo. (Zo voldoende, Tinne? 🙂 )

Maar zoals een goede handler betaamt, bracht ze prinses Elaine de volgende ochtend ontbijt op bed en maakte een heerlijke wandeling met haar.

ontbijt.jpg

En dat was het begin van de tweede showdag. Vandaag werden de whippets gekeurd door mevr. Matthews uit Ierland. We hadden er geen idee van wat ze mooi vond maar als je nou eenmaal toch in Zwolle bent, dan is niet geschoten, altijd mis. Natuurlijk moet je zo’n showdag een beetje opleuken. Zoals de aandacht van Ciska’s Whippets trekken met een knorrend varken.

tinnevarken

Na een uurtje was het mijn beurt weer om te vertrekken, even voor Tinne met Elaine de ring inging. Deze keer duurde het voor mijn gevoel nog langer voor het verlossende telefoontje kwam. En wat bleek..Elaine had zowel het tweede jeugdCAC als het res. Cacil gewonnen! Ah…wat een weekend. Zo trots op deze twee meiden. Thuisgekomen nog even Elaine op de foto gezet, want ja, veel fotomateriaal heb ik dus niet, al komt er misschien nog wel wat door.

tuintafel.jpg

Trots op haar medaille..hoewel ze liever een goed stuk leverworst zou hebben, denk ik.

elainemedaille.jpg

Tinne, ontzettend, ongelofelijk bedankt voor dit weekend en de prachtige resultaten.

Maar ondertussen was in Spaarnewoude de coursing van de WRA gaande. Cyrus moest in de eerste omloop alleen lopen. Da’s jammer, niet altijd even goed voor je punten. Toch wist hij nog een mooie tweede plaats te bemachtigen, trots! Skip van Hannie op de eerste plaats, en van zo’n goed hondje is het helemaal geen schande om te verliezen.

Cy2

Maar er liep nog een Ballisticje mee..Ballistic Alpha Ariëtis, alias Noor. Ze heeft prachtig gelopen en werd eerste van 7 whippetdames!! Geweldig gedaan Noor! Winnaar van de Grand Prix! Ook felicitaties vanaf deze plaats voor Gerdien en Jeroen.

Noor.jpg

Een weekend om nog lang van na te genieten.